5.3.2024 13:47
Vaasan Agilityseura ry

Uusi koiraurheiluhalli tuo agilityn ja muiden koiraharrastuslajien olosuhteet uudelle tasolle

Vaasan Agilityseura ry:n ja sen 100-prosenttisesti omistama halliosakeyhtiö Vassila Oy:n monen vuoden haave ja suuri voimanponnistus eli vielä työnimellä Uusi Vassila kulkeva koiraurheiluhalli otettiin käyttöön 2.3. Yli 1 800 neliön teräsrakenteinen halli mahdollistaa virallisten agilityn sekä muiden koiraurheilulajien harjoittelun ja viralliset kilpailut huippuolosuhteissa vuoden ympäri.

– 250 jäsenen seuramme on todella innoissaan, kun saamme jättää hyvästit kylmässä hallissa palelemiselle. Valtaosalla jäsenistä myös treenimatka lyhenee, ja hallille Vaasan Haapaniemelle pääsee jatkossa vaikkapa paikallisliikenteen kyydillä, seuran puheenjohtaja Tiina Jokinen iloitsee.

Hallissa mahtuu harjoittelemaan kolme eri ryhmää samanaikaisesti. Kaksi harjoittelukenttää on varattu agilitylle ja yksi muille lajeille, joissa ei tarvita agilityesteitä. Hallissa on myös kahvila- ja kokoustila, jotka myös osaltaan mahdollistavat monenlaisten tapahtumien järjestämisen.

– Liikuteltavilla väliaidoilla pystymme rajaamaan hallia erikokoisiksi kentiksi ja samoilla aidoilla rajataan tapahtumissa suoritusalue yleisön alueesta. Tavoitteenamme on tänä vuonna kehittää kisatapahtumiamme, ja tilavat olosuhteet on yksi vetonaulamme jatkossa, Jokinen kertoo.

Hallissa on myös upouusi Saltex-keinonurmi, joka on agilityharrastajien suosima. Itsekin agilitytuomarina ja -kouluttajana toimiva, halliosakeyhtiön puheenjohtaja Timo Teileri täydentää:

– Vauhdikkaassa agilityssä alustan pito on tärkeää. Lisäksi hallin mukava, noin 15 asteen lämpötila sopii koirille sekä ohjaajille. Kenenkään ei tule liian kylmä eikä kuuma.

Vaasan Agilityseuran omat ryhmät sekä tapahtuvat vievät valtaosan hallin treeniajoista, mutta tarjolla on myös muille koiraseuroille vapaata kenttäaikaa.

Kuukausi- tai kausikortin ostaneet pääsevät myös vapaina aikoina harjoittelemaan omatoimisesti. Ja miksei tuo keinonurmi sovi myös muiden lajien harjoitteluun. Eserkiksi juniorijalkapalloilijat pystyvät pitämään hallissamme tekniikkaharjoituksia, vaikka maaleja meillä ei olekaan, Jokinen täydentää.